Jeżeli do tej pory Boże Narodzenie lub Wielkanoc kojarzyły Ci się ze świąteczną gorączką zakupów, wielogodzinnymi wyprawami do sklepów i jeszcze dłuższym gotowaniem w kuchni, to czas na zmianę! Zamawiając catering świąteczny ze Starego Folwarku zaoszczędzisz mnóstwo czasu, a przy tym perfekcyjnie zatroszczysz się o oprawę wigilii czy uroczystego śniadania wielkanocnego. Warto powierzyć naszym kucharzom skomponowanie świątecznego menu dla siebie i swoich bliskich, ponieważ:
- gotujemy z lokalnych, zdrowych produktów pochodzących z zaufanych ferm,
- serwujemy kuchnię tradycyjną, regionalną w nowoczesnej odsłonie,
- dbamy o smak i wygląd wydawanych dań.
Nasz catering świąteczny to propozycja dla zabieganych, dla tych, którzy stawiają na świadome odżywianie oraz dla wszystkich, którzy szukają pewnej odmiany od codziennych potraw i utartych receptur. Daj się zaskoczyć naszym korytom folwarcznym i leśnym, wybornej dziczyźnie, faszerowanym pierogom, daniom wegetariańskim i slow food. Życzymy smacznego!
Do końca przyjmowania zamówień pozostało:

Zupy:
Krem z białych warzyw | 1,0 l | 59 zł |
Żur staropolski z chrzanem | 1,0 l | 59 zł |
Na zimno:
Tatar z łososia | porcja | 22 zł |
Tatar wołowy | porcja | 22 zł |
Śledzik w śmietanie | 0,5 kg | 40 zł |
Mięsa pieczone:
Karkówka pieczona | kg | 65 zł |
Schab pieczony z morelą | kg | 65 zł |
Kaczka pieczona z jabłkami | ok 2 kg | 130 zł |
Filet z kaczki na różowo | porcja | 46 zł |
Udko z kaczki pieczone w ziołach | porcja | 46 zł |
Gulasz z dzika | porcja | 48 zł |
Zrazy wołowe | 4 szt | 84 zł |
Biała kiełbasa pieczona w piwie | 100 g | 19 zł |
Polędwiczki wieprzowe w cieście francuski, z musem z borowików/kurek | szt | 50 zł |
Mięsa wędzone:
Szynka wieprzowa | kg | 65 zł |
Schab wędzony | kg | 65 zł |
Boczek wędzony | kg | 65 zł |
Karkówka wędzona | kg | 65 zł |
Filet z kurczaka | kg | 65 zł |
Filet z indyka | kg | 65 zł |
Folwarczne rozmaitości:
Pasztet pieczony z dzika | 700 g foremka | 69 zł |
Pasztet pieczony z królika | 700 g foremka | 69 zł |
Pasztet z soczewicy | 700 g foremka | 49 zł |
Smalec wieprzowy z cebulką i boczkiem | 0,5 kg | 38 zł |
Smalec z białej fasoli | 0,5 kg | 38 zł |
Krokiety z mięsem | szt | 15 zł |
Sałatki:
Sałatka tradycyjna jarzynowa | kg | 45 zł |
Sosy:
Sos tatarski | 0,5 kg | 20 zł |
Sos pieczeniowy z dodatkiem czerwonego wina | 0,5 kg | 20 zł |
Pierogi:
Pierogi z kaczką | szt | 4 zł |
Pierogi z serem i ziemniakami | szt | 3 zł |
Dodatki:
Kluski śląskie | 0,4 kg | 13 zł |
Kopytka | 0,4 kg | 13 zł |
Coś słodkiego:
Tort bezowy, maliny, krem kajmakowy z daktylami i orzechami | 250 zł |
Babka marmurkowa z polewą pistacjową | 50 zł |
Sernik baskijski | 230 zł |
Sernik pieczony z malinami i lukrowany biała czekoladą | 230 zł |
Szarlotka | 130 zł |
Zamówienia można składać do 15 kwietnia 2025r. godziny 12:00.
Telefonicznie +48 693 026 074
oraz drogą mailową: biuro@stary-folwark.pl
Warunkiem potwierdzenia zamówienia jest wpłacenie 30% wartości zamówienia, której można dokonać, gotówką lub kartą w restauracji bądź za pomocą przelewu.
Nr konta do wpłaty: 09 1090 2561 0000 0001 3561 9661