Jeżeli do tej pory Boże Narodzenie lub Wielkanoc kojarzyły Ci się ze świąteczną gorączką zakupów, wielogodzinnymi wyprawami do sklepów i jeszcze dłuższym gotowaniem w kuchni, to czas na zmianę! Zamawiając catering świąteczny ze Starego Folwarku zaoszczędzisz mnóstwo czasu, a przy tym perfekcyjnie zatroszczysz się o oprawę wigilii czy uroczystego śniadania. Warto powierzyć naszym kucharzom skomponowanie świątecznego menu dla siebie i swoich bliskich, ponieważ:
- gotujemy z lokalnych, zdrowych produktów pochodzących z zaufanych ferm,
- serwujemy kuchnię tradycyjną, regionalną w nowoczesnej odsłonie,
- dbamy o smak i wygląd wydawanych dań.
Nasz catering świąteczny to propozycja dla zabieganych, dla tych, którzy stawiają na świadome odżywianie oraz dla wszystkich, którzy szukają pewnej odmiany od codziennych potraw i utartych receptur. Daj się zaskoczyć naszym korytom folwarcznym i leśnym, wybornej dziczyźnie, faszerowanym pierogom, daniom wegetariańskim i slow food. Życzymy smacznego!
Do końca przyjmowania zamówień pozostało:

Zupy:
Barszcz czerwony | 1 l | 30 zł |
Zupa grzybowa z leśnych grzybów | 1 l | 45 zł |
Zupa borowikowa krem | 1 l | 50 zł |
Pierogi i uszka ręcznie lepione:
Pierogi litewskie z serem i ziemniakami | 1 kg | 48 zł |
Pierogi z leśnymi grzybami i kwaśną kapustą | 1 kg | 48 zł |
Uszka z grzybami leśnymi | 1 kg | 60 zł |
Krokiet z kwaśną kapustą i grzybami leśnymi | szt. | 6 zł |
Paszteciki drożdżowe z kwaśną kapustą i grzybami leśnymi | szt. | 5 zł |
Bufet zimny:
Pstrąg w galarecie | 1 kg | 145 zł |
Filet z karpia w galarecie | 1 kg | 125 zł |
Filet z sandacza w galarecie | 1 kg | 145 zł |
Filet z łososia w galarecie | 1 kg | 165 zł |
Tatar z łososia | 100 g | 17 zł |
Tatar ze śledzia | 100 g | 12 zł |
Śledzie w salsie musztardowej | 500 g | 55 zł |
Śledzie z jabłkami i pomarańczą | 500 g | 55 zł |
Śledzie korzenne | 500 g | 55 zł |
Dorsz po węgiersku | 1 kg | 75 zł |
Roladki szpinakowe z czosnkiem i twarogiem | szt. | 10 zł |
Schab pieczony ze śliwką | 1 kg | 99 zł |
Rolada z indyka z morelą | 1 kg | 99 zł |
Bufet ciepły:
Karp smażony po staropolsku z cebulką i rodzynkami | 500 g / 5 porcji | 79 zł |
Filet z łososia z zieloną soczewica, suszonymi pomidorami i kaparami | 750 g / 5 porcji | 155 zł |
Kapusta z grzybami | 1 kg | 55 zł |
Kapusta z grochem | 1 kg | 45 zł |
Policzki wołowe w czerwonym winie | 1 kg | 140 zł |
Kaczka pieczona w całości z jabłkami | 1 kg | 55 zł |
Kaczka pieczona trybowana (bez kości) faszerowana mięsem | 1 kg | 60 zł |
Gulasz z daniela | 1 kg | 95 zł |
Pieczeń z karkówki | 1 kg | 75 zł |
Pasztet z kaczki | 1 kg | 80 zł |
Zrazy śląskie | 1 kg | 90 zł |
Wyroby z mięsa wędzone drzewem olchowym:
Baleron z laurem | 1 kg | 70 zł |
Szynka myszka | 1 kg | 80 zł |
Kiełbasa swojska | 1 kg | 60 zł |
Boczek wędzony | 1 kg | 75 zł |
Schab wędzony po staropolsku | 1 kg | 75 zł |
Rolada boczkowa z bakaliami | 1 kg | 90 zł |
Ryby wędzone:
Pstrąg z Wisły | 1 kg | 90 zł |
Łosoś | 1 kg | 170 zł |
Z naszej spiżarni:
Tradycyjna sałatka warzywna | 1 kg | 70 zł |
Kompot z suszonych owoców | 1 l | 22 zł |
Ceny opakowań:
- Półmiski porcelanowe – kaucja za wypożyczenie 50 zł/szt
- Taca mała 4,50 zł/szt
- Taca średnia 6,50 zł/szt
- Taca duża 10 zł/szt
- Pojemnik na sałatkę 4,50 zł/szt
- Pojemnik na zupę 2,50 zł/szt
- Pojemnik na zupę duży 5,00 zł/szt
- Pojemnik dwudzielny 2,50 zł/szt
- Pojemnik duży 5,00 zł/szt
Zamówienia można składać:
Telefonicznie +48 693 026 074 lub +48 602 515 098
oraz drogą mailową: biuro@stary-folwark.pl
Warunkiem potwierdzenia zamówienia jest wpłacenie 30% wartości zamówienia, której można dokonać, gotówką lub kartą w restauracji bądź za pomocą przelewu.
Nr konta do wpłaty: 09 1090 2561 0000 0001 3561 9661